OVERZICHT MOVESET VOOR ORANJE

Movement Studios werkt met movesets om een basis aan te leren op verschillende niveaus. Een moveset bestaat uit een verzameling van moves die aan de basis liggen voor onze lessen. In een moveset komen alle onderdelen die bij breakdance horen aan bod zoals: toprocks, getdowns, footwork, freezes, powermoves en acrobatiek. Met behulp van de tutorials krijg je een overzicht van alle moves in de movesets en een voorbeeld hoe de move eruit ziet in een run.

Na het behalen van de gele moveset ga je aan de slag met de moveset van oranje. In deze moveset gaan de lessen dieper in op alle onderdelen. De toprocks worden uitgebreider, nieuwe getdowns, footwork wordt uitgebreid met nieuwe moves en over de richting van je footwork, nieuwe freezes en acrobatiek. Daarnaast komt het onderdeel powermoves meer aan bod in vergelijking met de moveset voor geel. Wanneer je de moveset van oranje beheerst ben je klaar om mee te doen aan je eerste echte battles. Je hebt dan een goede basis om aan battles voor beginnende dansers deel te nemen.

Een aantal keer per jaar hebben wij in de les de moveset presentatie. Tijdens de presentatie mogen je ouders komen kijken en ga jij laten zien hoe goed jij in breakdance bent geworden. Je gaat laten zien in hoeverre jij de moves van de moveset beheerst en je gaat een run laten zien die je in de weken ervoor hebt geoefend en voorbereid. Na de presentatie krijg je van ons een diploma waarop staat hoe jij bent gegroeid en wanneer je alle moves van de oranje moveset voldoende beheerst krijg je een oranje polsband. De oranje polsband is het bewijs dat jij alle moves van de oranje moveset kan. Na het behalen van de oranje polsband ga je aan de slag met de volgende moveset namelijk die van groen.

Voor het behalen van de gele moveset moet je het volgende kunnen laten zien:

1. Double Cross Step | Toprock
2. Kick Cross Step | Toprock
3. Low Cross Step | Toprock
4. Front Side Step | Toprock
5. Back Side Step | Toprock
6. Cross Side Step | Toprock
7. Indian Step | Toprock
8. Easy Uprock | Toprock
9. March Step | Toprock
10. Brooklyn Rock | Toprock
11. Corkscrew | Getdown
12. Backsweep | Getdown
13. Knee Down | Getdown
14. Inside Turn | Footwork
15. Hook Turn | Footwork
16. 5 Step | Footwork
17. 4 Step | Footwork
18. 2 Step | Footwork
19. Pretzel | Footwork
20. Babylove | Footwork
21. Legthrough | Footwork
22. Buffalo Step | Footwork
23. Legslide | Footwork
24. Continuous Sweep | Footwork
25. Open Up | Footwork
26. Chair | Freeze
27. Shoulder Freeze | Freeze
28. Elbow Freeze | Freeze
29. Handstand | Freeze
30. Backroll to Baby Freeze | Freeze
31. Knee Spin | Powermove
32. Zulu Spin | Powermove
33. Backspin | Powermove
34. Baby Swipe | Powermove
35. Turtles | Powermove
36. Handglide | Powermove
37. L-Kick | Powermove
38. Radslag | Acrobatiek
39. Bridge | Acrobatiek

2018-12-10T14:23:59+00:00 10 december 2018 |Moveset, Moveset voor oranje|0 reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

  Subscribe  
Abonneren op