OVERZICHT MOVESET VOOR GEEL

Movement Studios werkt met movesets om een basis aan te leren op verschillende niveaus. Een moveset bestaat uit een verzameling van moves die aan de basis liggen voor onze lessen. In een moveset komen alle onderdelen die bij breakdance horen aan bod zoals: toprocks, getdowns, footwork, freezes, powermoves en acrobatiek. Met behulp van de tutorials krijg je een overzicht van alle moves in de movesets en een voorbeeld hoe de move eruit ziet in een run.

Wanneer je bij ons bent ingeschreven begin je met het oefenen van de gele moveset. De gele moveset bestaat uit een verzameling moves voor beginnende breakdancers. Wanneer je al een paar van deze moves hebt geoefend, kun je meteen al een eigen run maken. Een run is een stuk dans waarin je de geleerde moves op een vloeiende manier achter elkaar plakt.

Een aantal keer per jaar hebben wij in de les de moveset presentatie. Tijdens de presentatie mogen je ouders komen kijken en ga jij laten zien hoe goed jij in breakdance bent geworden. Je gaat laten zien in hoeverre jij de moves van de moveset beheerst en je gaat een run laten zien die je in de weken ervoor hebt geoefend en voorbereid. Na de presentatie krijg je van ons een diploma waarop staat hoe jij bent gegroeid en wanneer je alle moves van de gele moveset voldoende beheerst krijg je een gele polsband. De gele polsband is het bewijs dat jij alle moves van de gele moveset kan. Na het behalen van de gele polsband ga je aan de slag met de volgende moveset namelijk die van oranje.

Voor het behalen van de gele moveset moet je het volgende kunnen laten zien:

 1. 2 Step | Toprock
 2. Cross Step | Toprock
 3. Side Step | Toprock
 4. Indian Step (langzaam) | Toprock
 5. Knee Drop | Getdown
 6. Front Sweep | Getdown
 7. Step Back | Getdown
 8. Kickouts | Footwork
 9. CC | Footwork
 10. Floorspin | Footwork
 11. 6 Step | Footwork
 12. 3 Step | Footwork
 13. Back Shuffle | Footwork
 14. Coffee Grinder | Footwork
 15. Leg Swing | Footwork
 16. Knee Pose | Freeze
 17. Turtle Freeze | Freeze
 18. Frog Freeze | Freeze
 19. Head Freeze | Freeze
 20. Side Turtle Freeze | Freeze
 21. Baby Freeze | Freeze
 22. B-Boy / B-Girl Pose | Freeze
 23. Worm | Powermove
 24. Koprol | Acrobatiek

De run die je moet laten zien tijdens de presentatie moet de volgende inhoud hebben:

 1. 3 verschillende toprocks.
 2. 1 getdown.
 3. 8 verschillende footwork moves.
 4. 2 verschillende freezes.
 5. Alle bewegingen lopen vloeiend in elkaar over (flow) en je hebt gedurende je run volledige controle over je moves.