Movement Studios Breakdance Vrije Training

DE VRIJE TRAINING

Op vrijdag van 19:30 tot 20:30 op locatie Bordeauxlaan 139, 5627 GT in Eindhoven kunnen alle dansers van Movement Studios een extra uur trainen. De vrije training is helemaal gratis en is de ideale manier om wat extra tijd in het oefenen van je moves te stoppen. Tijdens de vrije training mag je zelf kiezen wat je gaat trainen, maar dat is soms best lastig. Daarom hebben wij wat tips om ervoor te zorgen dat je het uur goed besteed.

STEL EEN DOEL

Als je voor jezelf gaat trainen is het belangrijk om een doel te stellen met wat je wil bereiken. Dit kan zijn dat je een move wil kunnen aan het einde van de training of je kan ervoor kiezen om tijdens de training 30 keer een move gedaan te hebben. Zo heb je na de training ook echt gevoel dat je hard getraind hebt. Stel voor jezelf niet te hoge doelen. Moeilijke moves komen niet in een uurtje trainen. Kies daarom een doel wat ook haalbaar is.

LEKKER KIJKEN

Soms heb je van die dagen dat je erg moe bent of gewoonweg geen zin hebt om te trainen. Dan kun ook gewoon eens lekker kijken naar wat de anderen aan het doen zijn. Zo krijg je nieuwe inspiratie en motivatie om weer te oefenen. Het kan ook leuk zijn om te zien wat de oudere dansers trainen of de kinderen van het wedstrijdteam.

TRAIN SAMEN

In je eentje trainen kan soms erg saai zijn. Probeer dan maar eens een maatje te zoeken waarmee je samen gaat trainen. Samen trainen werkt vaak het beste. Je geeft dan minder snel op en probeert alles op je allerbest te doen. Je kunt samen een move om en om trainen en elkaar tips geven of kijken wie het langs of vaakst een move kan. Ook een goede idee is om samen je run te trainen. Je kunt ook in je eigen les vragen of iemand samen met je wil trainen op de vrijdag. Zo hoef je niet alleen naar de vrije training te komen. Vooral als je het spannend vindt, is dit een goede oplossing.

VRAAG OM TIPS

In de les zijn er ook docenten die aan het trainen zijn. Zij zijn er altijd om je te helpen. Zit je vast met een move of wil je weten of je de move goed uitvoert, mag je altijd om tips of advies vragen. Juist is dit een goed moment om extra uitleg te krijgen als je dat fijn vindt. Ook kun je aan andere jongens of meisjes tips vragen. Het kan ook zijn dat er aan jou om hulp wordt gevraagd. Probeer dan altijd te helpen.

BLADER DOOR DE BOEKEN

Als je nieuwgierig bent over de geschiedenis van breakdance, dan hebben wij tijdens de vrije training een aantal vette boeken voor je. Alhoewel de boeken in het Engels zijn, staan er een hoop plaatjes in die een beeld geven van hoe het er vroeger uitzag. Voor de oudere dansers hebben wij het boek “The art of battle” van Alien Ness. Hierin staan tips en tricks om beter te worden in de techniek van het battlen.

MAAK PLEZIER

De vrije training is een goed moment om met andere dansers in contact te komen. In je eigen les zie je altijd dezelfde kinderen en het is ook leuk om daarbuiten vrienden te zoeken om mee te dansen. Je kunt dan gezellig met elkaar praten over de les waarin je zit of moves waarmee je bezig bent. De vrije training moet vooral een leuk moment zijn om lekker bezig te zijn met breakdance. De manier waarop is geheel je eigen invulling. Hopelijk zien we jou snel bij de vrije training!