OVERZICHT MOVESET VOOR ORANJE

Movement Studios werkt met movesets om basisvaardigheden aan te leren op verschillende niveaus. Een moveset bestaat uit een verzameling van moves die aan de basis liggen voor onze lessen. In een moveset komen alle onderdelen van breaking aan bod zoals: toprocks, getdowns, footwork, freezes, powermoves en acrobatiek. Met behulp van onze tutorials krijg je een overzicht van alle moves in de movesets en een voorbeeld hoe de move eruit ziet.

Na het behalen van de gele moveset ga je aan de slag met de oranje moveset. In deze moveset gaan de lessen dieper in op alle onderdelen van breaking. De toprocks worden uitgebreider, je leert nieuwe getdowns en footwork wordt uitgebreider. Ook ga je oefenen om je footwork tegen de klok en met de klok mee kunt uitvoeren. De freezes worden uitdagender en ga je freezecombinaties maken. Een nieuw onderdeel wat je gaat leren zijn powermoves, dit onderdeel is in de moveset voor geel nog niet aan bod gekomen. Wanneer je de moveset van oranje beheerst ben je klaar om mee te doen aan je eerste echte battle. Je hebt dan een goede basis om aan battles voor beginnende dansers deel te nemen.

Een aantal keer per jaar hebben wij in de les de moveset presentatie. Tijdens de presentatie mogen je ouders komen kijken en ga jij laten zien hoe goed jij in breakdance bent geworden. Je gaat laten zien in hoeverre jij de moves van de moveset beheerst en je gaat een run laten zien die je in de weken ervoor hebt geoefend en voorbereid. Na de presentatie krijg je van ons een diploma waarop staat hoe jij bent gegroeid en wanneer je alle moves van de oranje moveset voldoende beheerst krijg je een oranje polsband. De oranje polsband is het bewijs dat jij alle moves van de oranje moveset kan. Na het behalen van de oranje polsband ga je aan de slag met de volgende moveset namelijk die van groen.

Voor het behalen van de oranje moveset moet je het volgende kunnen laten zien:

1. Double Cross Step | Toprock
2. Kick Cross Step | Toprock
3. Low Cross Step | Toprock
4. Front Side Step | Toprock
5. Back Side Step | Toprock
6. Cross Side Step | Toprock
7. Indian Step | Toprock
8. Easy Uprock | Toprock
9. March Step | Toprock
10. Brooklyn Rock | Toprock
11. Corkscrew | Getdown
12. Backsweep | Getdown
13. Knee Down | Getdown
14. Inside Turn | Footwork
15. Hook Turn | Footwork
16. 5 Step | Footwork
17. 4 Step | Footwork
18. 2 Step | Footwork
19. Pretzel | Footwork
20. Babylove | Footwork
21. Legthrough | Footwork
22. Buffalo Step | Footwork
23. Legslide | Footwork
24. Continuous Sweep | Footwork
25. Open Up | Footwork
26. Chair | Freeze
27. Shoulder Freeze | Freeze
28. Elbow Freeze | Freeze
29. Handstand | Freeze
30. Backroll to Baby Freeze | Freeze
31. Knee Spin | Powermove
32. Zulu Spin | Powermove
33. Backspin | Powermove
34. Baby Swipe | Powermove
35. Turtles | Powermove
36. Handglide | Powermove
37. L-Kick | Powermove
38. Radslag | Acrobatiek
39. Bridge | Acrobatiek

De run die je moet laten zien tijdens de presentatie moet de volgende inhoud hebben:

1. Minimaal 3 toprocks van de moveset van oranje.
2. Een getdown van de moveset van oranje.
3. Footwork moves de moeilijke kant op (met de klok mee).
4. Een floorwork move (Legthrough) van de moveset van oranje.
5. Een kneework move (Buffalo Step) van de moveset van oranje.
6. Minimaal 3 footwork moves van oranje.
7. Een freezecombinatie van minimaal 2 freezes. Een van deze freezes moet een freeze van de moveset van oranje zijn.
8. Een powermove om je run mee af te sluiten.

De run moet uitgevoerd worden met de juiste footwork houding en net als bij de moveset van oranje vloeiend in elkaar overlopen. De freezecombinatie is verwerkt ergens in je footwork. Met footwork moves de moeilijke kant op wordt de kant waarop je als tweede de Six Step op leert. De meeste dansers leren als eerst de Six Step tegen de klok in. Dat betekent dat de moeilijke kant met de klok mee is. De volgorde van welke moves je in je footwork en freezecombinatie doet is helemaal vrij. Ook ga je deze run helemaal zelf bedenken en oefenen. In de lessen krijg je hulp om de run te onthouden. Daarnaast hebben wij voor jou ook een stuk geschreven waarin staat hoe je het beste je run kan oefenen.