BREAKDANCE BEST

BREAKING BEST BATTLES

Bij de Breaking Best Battles stonden dit keer niet alleen het wedstrijdteam, maar ook onze nieuwe generatie b-boys en b-girls in het middelpunt. Voor vele de eerste keer dat ze meedoen met een echte battle en dat is natuurlijk super spannend. In de weken ervoor hebben we in de lessen veel aandacht besteed aan het battlen en het zetten van een goede run. Je begint met staand te dansen, dat noemen we Toprock. Daarna ga je naar beneden met een Getdown. Na je Getdown laat je verschillende footwork moves zien en eindig je in een Freeze of Powermove. Als laatste kom je omhoog en eindig in een pose.

Wij zagen dan ook dat onze 16 kids die meegedaan hebben met de beginner battles stuk voor stuk strakke runs hebben neergezet. Sommige met nog vettere moves en andere weer met een echte rauwe attitude. Het blijft altijd een verrassing om te zien wat onze dansers laten zien!

Bij de beginner battles en de gevorderde battles zijn deelnemers van Movement Studios tot de halve finale gekomen en bij de first timers zelfs tot de finale. Wij zijn dan ook niks anders dan trots op alle dansers die hebben meegedaan. Hopelijk zijn we de volgende keer weer met net zo’n grote groep om al onze dope moves te laten zien.